Насочваме ваксината на Janssen към туристическата индустрия, за да се уверят

...
Насочваме ваксината на Janssen към туристическата индустрия, за да се уверят
Коментари Харесай

Доставките на ваксини през май ще са двойно повече, през юни - четворно


" Насочваме ваксината на Janssen към туристическата промишленост, с цел да се уверят почиващите, че България е безвредна дестинация. През май ще получим 2 пъти повече ваксини , в сравнение с през април, а през юни – 4 пъти повече ". Това заяви доцент Ангел Кунчев на конференция за отбелязването на Европейската имунизационна седмица (26 април – 2 май 2021 г.), представен от Нова телевизия. През тази година тя се провежда под надслов „ Ваксините ни сближават “ ( “Vaccines bring us closer ”). 

" През последните години се надигна вълна от песимизъм по отношение на ваксини те. Спадът на груповия имунитет сподели, че сега, в който отстъпим от рутинните имунизации, болесттите се появяват още веднъж – коклюш, морбили. Защото хората престанаха да считат ваксини те за значими ", съобщи от своя страна доктор Валери Цеков , ръководител на Българското съдружие по новаторска медицина (БСИМ).

По думите му в международен мащаб към този момент са приложени над 230 млн. ваксини против COVID-19.

Доц. Кунчев регистрира, че при започване на тази година е имало към четири пъти по-нисък пик на грип ната зараза поради съществуването на COVID-19.

" Когато има превалиращ вирус, той съумява да " избута " останалите варианти и да понижи терена на тяхното разпространяване ", изясни основният държавен здравен контрольор.

Д-р Александър Симидчиев показа, че на 23 април е бил импортиран план, с който се предвижда към въвеждането на епидемиологична конюнктура да се задейства или сътвори отначало пандемичен проект. Той трябва да съдържа основни параметри, въз основата на които да се прави оценка успеваемостта му. 

Проф. Тодор Кантарджиев обясни, че ще у нас ще има 4-валентна ваксина с варианти  от група А - от свински грип и камбоджия, както и от група Б – Вашингтон и Пукет. Това ще е грип на ваксина с по-голямо антигенно наличие за подсилване на имунитета на възрастните хора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР